Sinaasappelsla met koriander en een emulsie Tropicana Pineapple en Lime

Ingredienten:
Sinaasappelsla
• 1 kg sinaasappel
• 30 g koriander
• Kaviaar van Tropicana (zie recept: ananasijs met kaviaar van Tropicana)

Emulsie van Tropicana
• 375 ml Tropicana Pineapple en Lime
• 2 gelatineblaadjes
• 75 ml vloeibare room 40 procent

Bereidingswijze:
Schil de sinaasappelen en snijd ze in kleine blokjes. Hak de koriander fijn, roer deze door de sinaasappelblokjes en zet het mengsel in de koelkast.
Laat de gelatineblaadjes in koud water weken om ze zacht te maken. Breng de room aan de kook, neem van het vuur en klop de gelatine eronder. Giet de room en de Tropicana Pineapple & Lime in een sifon. Schud krachtig, steek 2 gaspatronen in de sifon en plaats ten minste 2 uur in de koelkast.
Verdeel de sinaasappelsla over glazen of schoteltjes. Schud de sifon en spuit de mousse op de sla. Versier met een lepeltje kaviaar van Tropicana (zie recept: ananasijs met kaviaar van Tropicana). Leg een blaadje koriander op de kaviaar en dien heel koud op.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen: Kies

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.

zeven − 5 =