Aardappelsalade met raapsteeltjes

Ingredienten:
raapstelen 2 kg
aardappelen 1 kg
uien 2 stuk
sesamzaadjes 1 eetlepel
azijn 2 dl
mosterd 2 eetlepels
sjalotjes 3 stuk
bieslook
olijfolie 1 dl
kippenbouillon 2 dl
(zee)zout en peper snufje
Hoisonsaus 4 eetlepels

Bereidingswijze:
Was eerst de aardappels goed onder de kraan en borstel alle modder eraf. Kook de aardappels in de schil tot ze gaar zijn. In de tussentijd alvast de uien snipperen en in een eetlepel olijfolie aanfruiten in een pan. Eventjes mosterd toevoegen en afblussen met de azijn en de kippenbouillon. Dit is de vinaigrette.
De aardappels moeten alsnog geschild en in plakjes worden gesneden als ze gaar zijn. Daarna moeten ze worden aangemaakt met de vinaigrette en op smaak maken met zout en peper, en de gesneden bieslook (deze bewaren op kamertemperatuur).
Was de raapstelen en laat ze uitlekken in een vergiet. Roerbak ze dan kort in de olijfolie en breng het geheel op smaak met zeezout en peper. Verdeel in tussentijd de aardappelsalade in schaaltjes. Schep de geroerbakte raapsteeltjes over de salade en maak het geheel af met de Hoisinsaus en garneer het met het sesamzaad. Smakelijk eten !

Bereidingstijd: 25
Voor: 12 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: Lente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.