Witlofroomsoep met bacon

Ingredienten:
30 gram boter
4 struikjes witlof
200 gram bacon
1 l. groentebouillon
4 eetlepels crème fraîche
zout en peper
2 eetlepels fijn versnipperde bieslook.

Bereidingswijze:
Witlofstruikjes schoonmaken, wassen en in fijne ringen snijden.
Bacon in fijne reepjes snijden.
Witlof en bacon fruiten in de boter zonder te kleuren.
Bevochtigen met groentebouillon en aan de kook brengen.
30 minuten zachtjes laten koken.
Op smaak brengen met zout en peper.
In soepkommen doen met per persoon een eetlepel crème fraîche.
Afwerken met fijngesnipperde bieslook.

Bereidingstijd: 50
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *