Lentesalade met Raapsteeltjes en ei

Ingredienten:
Raapstelen 100 gram
eieren 2 stuks
knoflook 1 teentje
rode ui 1 stuks
olijfolie 6 eetlepels
ansjovisfilets 1 blikje
balsamico azijn 2 eetlepel
tomaten 4 stuks
franse mosterd 1 theelepel
zout en peper snufje
zwarte olijven 10 stuks
radijs 5 stuks

Bereidingswijze:
Snij de hardgekookte eieren elk in 4 parten.
Klop een dressing van de knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Schep de raapstelen, de in ringen gesneden ui, de in partjes gesneden tomaat, de in plakjes gesneden radijs, en de ansjovis door elkaar.
Schenk de dressing erover. Garneer met de olijven en de partjes ei.
Serveer met stokbrood en gezouten boter.

Bereidingstijd: 25
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen: Lente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *