Albondiga’s

Ingredienten:
225 gram kalfsgehakt, 225 gram rundergehakt, 1 teentje knoflook, geperst, 2 eetlepels paneermeel, 1/2 Spaanse peper, ontdaan van zaad en fijngehakt, 1/2 theelepel gemalen komijn, zout en peper, 1 geklopt ei, 3 eetlepels olie, 2,5 dl tacosaus, 2 bosuitjes, gehakt.

Bereidingswijze:
Roer de kalfsgehakt, rundergehakt, knoflook , paneermeel, Spaanse peper, komijn, en zout en peper goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje het ei toe.
Leg het mengsel op een met bloem bestrooid werkblad en verdeel het in 16 gelijke porties.
Maak er met bloem bedekte handen balletjes van.
Verhit de olie in een grote koek epan op een hoog vuur.
Bak, als de olie heet is, de gehaktballetjes in 5-10 minuten egaal bruin. Draai ze veelvuldig om.
Laat de gebruinde gehaktballen goed uitlekken op keukenpapier. Leg ze daarna in een ovenschaal en giet er tacosaus overheen.
Verhit ze 10 minuten in een op 180 C gasstand 4 voorverwarmde oven. Serveer ze bestrooid met bosuitjes.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *