Appelcake

Ingredienten:
4 eieren – 200 gram boter – suiker – 200 gram
bloem of cakemeel – 2 grote appelen – poedersuiker.

Bereidingswijze:
Roer de boter met de suiker tot een romige
massa. Voeg dan onder voortdurend roeren een voor een de eieren toe en klop
alles nog 2 tot 3 minuten goed door elkaar. Roer het laatst de bloem of het
cakemeel er door. Vul de beboterde en met bloem bestoven cakevorm met de helft
van het beslag. Leg er de helft van de in plakjes gesneden appel op en bestrooi
ze met suiker. Doe hierop de andere helft van het beslag en leg er de rest van
de appelplakjes dakpansgewijs op. Bak de cake in een voorverwarmde matig warme
oven in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin.

Bereidingstijd: 70
Voor: 10 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Speciaal
Type: Gebak
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *