Kerststol

Ingredienten:
1 portie zoet deeg
25 gr geschaafde amandelen
geraspte schil van 1 citroen
175 gr oranjesnippers en sukade
50 gr bigarreaux, kleingesneden
25 gr boter, gesmolten
250 gr amandelspijs
50 gr poedersuiker

Bereidingswijze:
Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en werk er in gedeelten de amandelen, vruchten en het citroenraspsel door. Vorm een langwerpige, dikke deeglap van 25 X 30 cm en plaats deze op een ingevette bakplaat. Bestrijk hem met wat gesmolten boter. Vorm een 25 cm lange worst van de amandelspijs en leg deze middenop de deeglap. Vouw de deeglap in drieen over de amandelspijs heen. Bestrijk met de resterende boter. Laat het brood afgedekt met folie 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 gr. C. Bak het brood 30 tot 40 minuten. Laat het afkoelen. Bestrooi de kerststol tot slot met poedersuiker.

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Bijgerecht
Keuken: Speciaal
Type: Gebak
Seizoen: Winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *