Aubergines met venkel
Ingredienten:
2 middelgrote aubergine, 1 venkelknol, 400 gr magere hamlapjes, 1 blik gezeefde tomaten, ½ grote ui, 2 tn knoflook, 1½ tl gedroogde oregano, ½ tl gedroogde tijm, 2 tl paprikapoeder, 1 el tomatenpuree, zout en versgemalen peper, 3 tot 4 el olijfolie, 5 el geraspte oude kaas, 2 takjes peterselie
Bereidingswijze:
Verwijder de groene kronen van de aubergines en snij de aubergines in dobbelsteentjes. Bestrooi ze met het paprikapoeder, de oregano, de tijm en giet er 2 eetlepels olie over. Schep alles om.
Knip het fijne groen van de venkelknol af, hak het fijn en bewaar dit voor de garnering. Snij de stelen van de venkelknol. Snij de knol in reepjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Snij de hamlappen in reepjes.
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 240° C.
Verhit in de koekenpan 1 à 2 eetlepels olijfolie en bak de gesnipperde ui en knoflook glazig. Voeg de reepjes vlees toe en bak ze rondom bruin. Schep de reepjes uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de blokjes aubergine en de reepjes venkel en laat ze met het deksel op de pan ± 10 minuten zachtjes smoren. Schep de groenten regelmatig even om.
Roer tomatenpuree door de gezeefde tomaten en maak het op smaak met wat zout en peper. Schep dit door het aubergine- venkelmengsel en smoor alles nog 5 minuten.
Meng er dan de gebakken vleesreepjes door en schep alles in de ingevette ovenschaal. Bestrooi het met de geraspte kaas. Zet de schaal ± 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (of onder een hete grill) om het gerecht een mooi korstje te laten krijgen (gratineren).
Garneer het gerecht met het venkelgroen en wat vers gehakte peterselie.
Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Aard_Groente
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie