zeebrasem in koriander saus

Zeebrasem in koriandersaus

Een toppertje uit de zee. Zeebrasem in koriandersaus

Ingredienten:

  • 4 middelgrote dorades (zeebrasem) – schoongemaakt
  • bloem

voor de saus:

  • 3 el witte wijnazijn
  • 8 el olijfolie
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 4 teentjes knoflook
  • 1½ tl komijnzaad
  • 1 el milde paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • zout

garnering:

een paar takjes koriander

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160° C. Vet de ovenschaal in met wat boter.
Wrijf de komijnzaadjes in een vijzel fijn. Hak het peterselie- en korianderblad fijn. Snij de teentjes knoflook in flinterdunne plakjes.

Verwarm in een sauspan de olie en de azijn voor de saus. Voeg 4 el gehakt peterselieblad, 4 el gehakt korianderblad en de rest van de ingrediënten van de saus toe en laat het mengsel op een warmtebron (lage stand) ± 5 minuten zachtjes pruttelen.
Laat iets afkoelen.

Bestrijk de dorades van binnen en van buiten met de saus, bestuif de vis licht met de bloem en leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Dek de schaal af met het deksel of een stuk aluminiumfolie.
Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de vis in 20 tot 30 minuten gaar.

Serveer de vis met de rest van de saus en garneer het gerecht eventueel met een paar takjes koriander.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *