Galzoni met prei en olijven

Ingredienten:
350 gram bloem
1 volle theelepel zout
15 gram bakkersgist
1 dl. lauwwarm water
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels olijfolie
2 dl. droge witte wijn
2 dl. slagroom
125 gram gevulde olijven
4 preien in ringen
4 uien in ringen
zout, peper, nootmuskaat

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 220 graden. De olijfolie verhitten.
Daarin de de prei en uienringen fruiten, ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje.
Dan wijn erbij, vuur hoog en de wijn laten verdampen.
Vuur laag, slagroom, peper, zout en nootmuskaat erbij en 3 minuten laten inkoken.
Pan van het vuur en dan de olijven erdoor mengen.
Bakplaat invetten, het deeg in 2 stukken uitrollen tot cirkels van ongeveer 30 cm. doorsnede.
Op de ene helft de vulling doen, de rand natmaken met melk en dichtklappen.
De randjes dichtdrukken met vork, bestrijken met melk of eiwit.
2 of 3 gaatjes prikken in de bovenkant met vork of mes.
Ongeveer 20 minuten in de oven laten bakken tot de pizza goudbruin van kleur is.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Pasta
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *