Rundvlees bonensoep

Ingredienten:
1 grote ui, fijngesnipperd, 1 rode paprika, fijngesneden, 2 stengels bleekselderij, gesneden, 2 eetlepels olie, 225 gram rundergehakt, 6 tomaten, ontvelt, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden, 430 gram gepureerde kidneybeans uit blik, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel chilipoeder, snufje kaneel en cayennepeper, 1 theelepel knoflookpoeder, zout en peper, 5 deciliter runderbouillon.

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote braadpan en bak ui, paprika en bleekselderij tot ze zacht zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het op een matig vuur. Voeg de tomaten en de kidneybeans met specerijen, knoflook en zout en peper toe. Goed mengen.
Roer de bouillon erdoor en laat de soep afgedekt 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
Pureer de soep in een blender of keukenmachine tot het bijna glad maar nog wel dik is.
Breng op smaak en dien op met tortillachips. Garneer eventueel met zure room.

Bereidingstijd: 70
Voor: 6 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Mexicaans
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *