Kersenbavarois met kriekbiersaus

Ingredienten:
5 bladen gelatine
1 pot kers, zonder pit
1 dl. kersenbier
5 el. sinaasappelrasp
120 ml. slagroom
150 gr. suiker

Bereidingswijze:
Laat de kersen uitlekken in een zeef. Pureer de helft van de kersen en verwarm de kersenpuree samen met de sinaasappelrasp en eenderde deel van de suiker.

Week de gelatine in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los het op in de hete kersenpuree. Laat de kersenpuree licht geleren. Klop de slagroom halfstijf en spatel het door de kersenpuree.

Doe de bavarois over in een grote of eenpersoons met water omgespoelde vormen en laat de bavarois minimaal vier uur in de koelkast opstijven.

Pureer de rest van de kersen, maar houd enkele exemplaren apart voor de garnering. Verhit de kersenpuree samen met de rest van de kersen en het kersenbier. Laat de saus enkele minuten doorkoken. Zeef de saus en laat hem vervolgens afkoelen. Serveer de koude saus bij de bavarois en garneer met de achter gehouden kersen.

Bereidingstijd: 240
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch
Type: Zuivel
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *