boerentortilla

Ingredienten:
500 gram aardappelen
6 eieren
100 gram sperziebonen
100 gram doperwten (vers of diepvries)
50 gram ham
50 gram chorizo
1 ui
olijfolie
zout

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes (niet groter dan 1 cm). Snipper de helft van de ui. Bak dit in hete olie met wat zout op laag vuur tot de aardappel gaar is. Het mag niet kleuren. Kook de sperziebonen en de doperwten tot ze beetgaar zijn. Snipper de andere helft van de ui en fruit dit tot ze transparant is, voeg hier de fijngesneden ham en chorizo bij, de bonen en de doperwten en als laatste het uitgelekte aardappel/ui-mengsel.
Klop in een schaal de eieren los samen met wat zou om dit daarna aan het groentenmengsel toe te voegen. Meng dit goed.
Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de tortilla tot het binnenste deel gaar is en de tortilla aan beide kanten mooi goudgeel van kleur is.

Ik maak van een mengsel als dit het liefst 2 dunnere tortilla’s, zo ben ik er zeker van dat de binnenkant ook gaar is. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn als het gaat om eieren. Het omdraaien van de tortilla doe ik meestal door de tortilla op een bord te laten glijden, vervolgens de pan op zijn kop op het bord met tortilla te zetten en dan het geheel om te draaien. Doe dit wel boven de gootsteen, want de olie kan nog wel eens druppelen.

Bereidingstijd: 40
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Type: Snack
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *