Paella (het huis recept van een spaanse vriend)

Ingredienten:
3 Kippen poten
50 gr groene olijven
scheutje olijf olie
1/2 ui
1/2 groene peper
2 teentjes knoflook
3/4 liter kippen bouilion
1 flinke hand rijst per persoon
Saffraan of gebruik rijst gekleurd met saffraan
100 gr doperwtjes
azijn
peterselie

Bereidingswijze:
Snij de ui, peper en bak deze op laag vuur ongeveer 10 minuten.
Hak ondertussen de kippenpoten in 3 stukken elk maar laat het bot zitten.
Maak in een vijzel de peterselie,knoflook en azijn tot een papje.
Doe na de 10 minuten de stukken kippenpoot in de pan en laat dit geheel nog 15 minuten rustig pruttelen.
Voeg nu de kippenboulion erbij en laat nog 10 minuten pruttelen.
Voeg de olijven, rijst en saffraan toe en laat het geheel koken tot alle water verdampt is.
Voeg 5 voor het eind de erwtjes toe en de azijn/knolook pap.
Zet het vuur uit en doe eenschone theedoek over de pan en laat alles 10 minuten rusten voor opscheppen.

Bereidingstijd: 60
Voor: 3 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *