Gepeperde zeeduivelfilets

Ingredienten:
500 gr zeeduivelstaart
zout
1 theelepel grofgeplette zwarte peperkorrels
1 eetlepel olijfolie
15 gr boter
1 1/2 dl visbouillon
1 theelepel aardappelmeel
4 eetlepels halfroom
2 eetlepels cognac (naar keuze)

Bereidingswijze:
Verwijder het vel en zoveel mogelijk van het roze vlies van de zeeduivel.
Snijd de filets aan beide kanten van de dikke middengraat, was ze en dep
ze droog.
Wrijf een beetje zout en de geplette peperkorrels gelijkmatig in de vis.
Verhit de olie met de boter in een koekenpan en bak de vis op hoog vuur 10
minuten; keer de stukken af en toe tot ze rondom zijn dichtgeschroeid.
Giet de visbouillon erover, leg een deksel op de pan en laat de vis 10
minuten stoven.
Roer het aardappelmeel glad met 1 eetlepel koud water en roer het met de
room en de cognac door de visbouillon.
Laat de saus nog even koken tot hij gebonden is.
Neem de pan van het vuur en serveer de vis direct.

Bereidingstijd: 40
Voor: 3 – 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *