chili con queso

Chili con queso

Chili con queso is een redelijk dunne chili met kaas. Soms ook heel kort en simpel queso genoemd.

Het is een voor of bijgerecht bij de Mexicaanse maaltijd als dipsaus voor je tortillas, tortilla chips, of speciale queso chips. Deze queso chips zijn dikker dan gewone tortilla chips

Ingredienten:

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 blik kidneybonen( circa 400 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 zakje kruidenmix voor chili con carne
  • 1.4 liter gezeefde tomaten
  • 300 gram mais
  • 200 gram oude kaas
  • zout
  • vers gemalen peper

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en de paprika circa 5 minuten. Voeg de kruidenmix toe, de gezeefde tomaten, 1/4 liter water en de bonen toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Roer de uitgelekte mais erdoor en laat het gerecht zonder deksel, circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd intussen de de kaas in kleine blokjes. Roer de helft van de kaas door de chili en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Strooi de rest van de kaas erover.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans

Chili con queso

chili con queso

chili con queso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *