Stoofpot China

Ingredienten:
750 gr chinese kool, 3 uien of 8 sjalotjes (zit wat meer smaak aan), 250 g vleestomaat, 250 g aardappels, 40 g boter, 375 g Rundergehakt (h.o.h gehakt mag ook maar mijn voorkeur gaat uit naar Runder), 250 cl water, beetje zout en pepert, Flinke scheut Tomatenketchup.

Bereidingswijze:
De kool schoonmaken en halveren, de stronk eruit halen en daarna in smalle reepjes snijden. De uitjes snipperen en de tomaten Plicheren (zie termen). Snijd de tomaten daarna in plakjes. De aardappels schillen, wassen, en in blokjes snijden. De boter laten smelten en de gesnipperde uitjes daarin goudgeel bakken. Voeg het gehakt toe en al roerend bakken. Op smaak brengen met zout en peper en de koolreepjes, tomaatplakken, aardappelblokjes en het water toevoegen. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 40 minuten stoven. Voeg een flinke scheut tomatenketchup toe om wat extra smaak te geven.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Stoven
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Type: Aard_Groente
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.