Deng deng agee (rundvlees met kokos)

Ingredienten:
500 gr. rundvlees
4 teentjes knoflook
1 ui
1 eetlepel tamarinde
50 gr. geraspte kokos
¼ blik kokosmelk
olie
1 eetlepel ketoembar (koriander)
½ eetlepel komijn
wat geraspte laos
peper
zout.

Bereidingswijze:
Kook het vlees bijna gaar en snijd het in stukken. Vermeng de tamarinde met zout, ketoembar en komijn en wrijf het vlees hiermee in. Bak het vervolgens in de olie. Voeg de gesneden ui, knoflook, de peper, de kokosmelk en de geraspte kokos toe en braad het geheel totdat de kokos bruin is.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *