Amsoi met varkensvlees

Ingredienten:
1 bos amsoi, 2 teentjes knoflook, 100 gr. hamlappen, stuk gember (1 cm), 2 eetl. oestersaus, mesp. bruine chinese poeder, zout, een paar druppels sesamolie, 4 eetl. olie.

Bereidingswijze:
Het vlees in smalle reepjes snijden. Marineren met fijngewreven knoflook, geraspte gember, oestersaus, bruine poeder, sesamolie en zout. Het vlees laten staan en nu de amsoi wassen en heel fijn snijden. Olie in de pan laten heet worden, hierin het vlees bakken, fijn gesnipperde ui toevoegen. Als het vlees bruin is, de groente toevoegen en blijven omscheppen. De groente moet iets knapperig blijven.

Bereidingstijd: 60
Voor: 2 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Surinaams
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *