Mousse van Tarbot en Forel

Ingredienten:
500 gr tarbotfilet
peper en zout
100 cc droge witte wijn
1 liter visbouillon
1 kg forel filet
300 cc visbouillon
300 cc witte wijn.
20 gr gelatine
2 komkommers
400 gr bladspinazie
500 cc room
30 gr peterselie
30 gr bieslook
30 gr zuring
250 gr forellen eitjes
75 cc sherry azijn
75 cc visbouillon
135 cc notenolie

Bereidingswijze:
Tarbotfilet kruiden met peper zout, besprenkelen met witte wijn. Filets met de witte zijde op elkaar leggen en in de folie pakken en in de visbouillon garen.
Forel ook garen in de visbouillon.
Visgelei: 300 cc bouillon,300 cc witte wijn,20 gr gelatine.
Visveloute: 30 gr boter,36 gr bloem,360 cc visbouillon.
Vorm een cake blik.
De vorm chemiseren (bedekken met gelei) daarna 15 min in de koeling plaatsen.
Daarna de reepjes geblancheerde komkommer in de vorm leggen.
Tarbotfilet omwikkelen met bladspinazie.
Forel met de visveloute pureren, opgekopte room toevoegen en op smaak maken, het cake blik voor de helft vullen, met de forel mousse hierop de tarbot rolletjes leggen.
De resterende forel mousse vermengen met gehakte peterselie en de bieslook.
Hiermee de vorm afvullen, en de overhangende komkommer repen over de mousse vouwen, en bestrijken met de overgebleven visgelei
Koelen en in plakjes snijden.
Dressing maken van azijn olie en visbouillon op smaak maken met peper en zout en deze over het bord dresseren.

Bereidingstijd: 120
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *