Duitse koolrolletjes met vegetarisch gehakt

Ingredienten:
1 stuk kool, Chinese
250 gr. gehakt, vegetarisch
150 ml. water
2 el. olijfolie
1 stuk ui
1 teentje knoflook
1 el. kruiden, Mexicaanse
Zout

Bereidingswijze:
Breng in een pan of stoompan circa een halve liter water aan de kook. Haal van de kool de buitenste 8 bladeren af (de rest van de kool wordt niet voor deze maaltijd gebruikt). Verwijder met een scherp mesje het harde gedeelte van de nerf. Kook of stoom de koolbladeren circa 5 minuten, ze moeten lekker zacht en buigzaam zijn. Reken, als u de kool stoomt, op een paar minuten langer. Bewaar het water voor later. Snipper de ui heel fijn.

Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok. Fruit de ui hierin. Pers na circa 3 minuten de knoflook boven de pan uit. Snijd het vegetarische gehakt in kleine dobbelsteentjes en bak het in de pan rul. Blijf regelmatig roeren. Voeg de vleeskruiden of Mexicaanse kruiden toe en, als het mengsel te droog begint te worden, een (gedeelte van) het water. Breng op smaak met zout.

Spreid de koolbladeren op het aanrecht uit. Verdeel het mengsel over de koolbladeren. Rol elk koolblad op en zet het vast door een stevige spriet bieslook erom heen te winden en vast te knopen. Verwarm de roulades nog 10 minuten in een zeef boven de pan met kokend water.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Duits
Type: Groente
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *