Rauwe zalm met bieslook en kaviaarsaus

Ingredienten:
0.5 stuk sjalot, gesnipperde
500 gr. zalmfilet
60 gr. sevrugakaviaar
2 dl. crème fraîche
1 el. bieslook, verse
Boter, zachte
Citroensap
Kervel, verse
Peper
Zout

Bereidingswijze:
De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. De zalm wassen, droog deppen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden. De borden met zachte boter insmeren en met peper en zout bestrooien. De zalm in het midden van de borden leggen. De crème fraîche loskloppen en op smaak brengen met sjalot, peper en enkele druppels citroensap. De kaviaar door de saus roeren en de saus eventueel verder op smaak brengen met wat zout.

De borden een voor een enkele seconden in de voorverwarmde oven plaatsen, zodat de zalm lauw wordt. Als de zalm wit uitslaat, is deze te gaar! De saus rond de zalm scheppen en de borden met kervel en bieslook garneren.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Franse
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *