Gekookte forel met zure roomsaus

Ingredienten:
4 verse forellen
6 eetlepels citroensap
2 dl azijn
zout
1 kleine grofgesneden ui
2 gesnipperde worteltjes
enkele takjes selderij of peterselie
8 schijfjes citroen
enkele 5 minuten gekookte plakjes wortel
of een paar takjes peterselie
een vispan met rooster

Bereidingswijze:
Was de forellen niet en zorg ervoor dat de slijmlaag zo weinig mogelijk beschadigt. Leg de forellen op een schotel en besprenkel de vis aan weerszijden met het citroensap. Breng in de vispan zoveel water met de azijn en 1 eetlepel zout per liter aan de kook, dat het rooster ruim onder water staat. Voeg de ui, de wortel en de selderij toe. Leg de forellen op het visrooster en laat dat in het kokende water zakken. Laat het water 4-5 minuten zacht doorkoken tot de vis gaar is. Breng de vis voorzichtig over op de voorverwarmde dienschotel, garneer met de schijfjes citroen en de wortel of peterselie en dien het gerecht zo warm mogelijk op.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Speciaal
Type: Vis
Seizoen: Winter

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.