Kip in rode saus

Ingredienten:
1 kg kipfilet
2 grote uien
6 eetlepels suiker
9 eetlepels azijn
12 eetlepels hotketchup
3 eetlepels worcestershiresaus
4 teentjes knoflook
zout
peper
100 gram boter

Bereidingswijze:
Ontdoe de kipfilet van onregelmatigheden. Bestrooi ze met peper en zout en braad ze aan alle kanten bruin. Leg dit even apart. Fruit de gesneden ui samen met de knoflook tot de uien beginnen te kleuren. Maak een saus van de suiker, azijn, ketchup en worcestersaus. Proef even of dit niet te zuur smaakt. Voeg anders nog wat suiker toe. Voeg deze saus bij de uien en laat dit even op het kookpunt komen. Leg dan de kipfilet erbij en laat dit samen smoren op een laag vuur tot de kipfilet gaar is (circa half uur). Geef hier bijvoorbeeld patat bij.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Smoren
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.