Gevulde Ananas
Gevulde Ananas
Ingredienten:
1 ananas
300 gram kipfilet in reepjes
3 el. Rijstazijn
3 el. Tomatenketchup
1 el. Suiker
2 el. Zonnebloemolie
2 teentjes knoflook in plakjes
75 gram gezouten cashewnoten
2 el. Verse koriander gesnipperd
Bereidingswijze:
Maak een marinade van de rijstazijn, tomatenketchup en de suiker. Roer totdat de suiker is opgelost. Schep de kipfilet erdoor en laat dit circa 15 minuten marineren. Snijd de ananas doormidden, hol beide helften uit en vang het vrijkomende sap op. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een wok, haal de kip uit de marinade en bak die rondom lichtbruin. Voeg de marinade en de knoflook toe en bak het geheel 5 minuten al omscheppend goed door. Voeg de stukjes ananas en het sap toe. Laat het geheel goed warm worden en roer de cashewnoten erdoor. Schep het mengsel in de uitgeholde ananas en garneer het met de koriander.
Bereidingstijd: 30
Voor: 2 personen.
Bereiding: Wokken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie