Griekse salade

Ingredienten:
250 g. tomaten
1/2 komkommer
1 blikje artisjokharten
12 zwarte olijven (kleine)
1/4 ui
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico-azijn
1 theelepeltje kristalsuiker
1 lente-uitje
150 g. Feta
1 tot 2 plakjes zongedroogde tomaat.

Bereidingswijze:
Ui versnipperen en mengen met olie, azijn en suiker.
Tomaten wassen en in plakjes of partjes snijden. Lente-ui wassen en in fijne ringetjes snijden. Zongedroogde tomaat klein snijden.
Komkommer wassen en in dunne plakjes of kleine blokjes snijden.
Artisjokharten goed laten uitlekken en in vier snijden.
Feta in kleine blokjes snijden.
Alle ingrediënten goed mengen.
De salade afgedekt gedurende 20 tot 30 minuten in de koelkast laten staan.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Grieks
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *