Haring salade

Ingredienten:
100 g sperzieboontjes
1 eetlepel ciderazijn
2 of 3 haringen
1 theelepel mosterd
2 dl melk
1 eetlepel geplette peperkorrels
2 sjalotjes
3 eetlepels olie
2 gekookte rode bieten
2 eetlepels room
1 appel enkele toefjes dille
2 gekookte aardappelen zout

Bereidingswijze:
De sperzieboontjes 5 min koken in water met zout. Meteen afspoelen onder koudwaterkraan en
laten uitlekkenDe haringen in stukken snijden en vijftien min. laten weken in de melk.
De sjalotjes fijnhakken en de bieten in reepjes snijden. De appel schillen en in reepjes snijden.
De aardappel in blokjes snijden.De vinaigrette aanmaken door de azijn, de mosterd,
de peperkorrels, de room en de olie in een kom te mengen met de staafmixer.
De stukjes haring uit de melk halen en droogdeppen met keukenpapier.
Een deel van de haring met een deel van de groenten mengen in een decoratieve slakom.
De vinaigrette toevoegen en goed omroeren.
Op elk bord een bedje salade scheppen en hierop de resterende stukjes haring, biet,
appel, aardappel en sperzieboon schikken. Garneren met dille.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vis
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *