Indiase kip

Indiase kip met paprika en zure room

Geloof me als ik zeg dat je bij dit gerecht je vingers erbij op eet. De Indiase kip met paprika en zure room is echt superlekker.
kip-klaar

Als je het ergens mee moet vergelijken dan zou ik zeggen dat het op een Hongaars gerecht a la goulash lijkt. Het is zuur, pittig en romig tegelijk.
Een zeer eenvoudig gerecht, lekker met naan of chapatti.

Ingrediënten:
20 gr verse gember geschild
6 grote tenen knoflook
3 el plantaardige olie
1 middelgrote ui gesnipperd
4 tl gemalen koriander
1 a 1.5 tl cayenne of chilipeper
3 middelgrote tomaten klein gesneden
700 gr kip (poten, filet,vleugels, drumsticks etc etc.. maakt niet uit wat je gebruikt)
1 gr rode paprika in stukjes van 2.5 cm
4 el zure room
3 tl garam masala
kip-ingredienten

Bereidingswijze:
Met een blender of keukenmachine de gember,knoflook en een beetje water tot een gladde pasta malen.
Verhit in een grote braadpan de olie en fruit de ui aan. Doe nu de pasta erbij en verwarm het geheel tot alle water is verdampt en de pasta 30 seconden heeft gebakken.
Roer nu eerst de gemalen koriander er door met het zout en chilipoeder en vervolgens de tomaten.
Leg de deksel op de pan en verwarm het tot alle vocht is verdwenen. Dan de deksel verwijderen en de roerbak de masala ongeveer 5 minuten zodat het helemaal gaar is.
Natuurlijk even proeven om te kijken of het lekker is.

Doe nu de kipdelen in de pan en bak ze 2 minuten mee. Voeg 300 ml water toe en breng het aan de kook. Leg de deksel op de pan en verwarm het 15 minuten lang.
Als je kippenbouten of andere grotere delen hebt gebruikt verwarm je het net zo lang tot de kip goed gaar is. Het kan dus gerust de dubbele tijd of misschien wel langer duren. Dat is allemaal geen
enkel probleem.
Als de kip gaar is kan de paprika erbij. Leg de deksel weer terug en verwarm alles nog zo’n 7 tot 10 minuten.

Er zal nu nog best flink wat vocht in de pan zitten. Zet het vuur hoog en laat flink wat vocht verdampen. Er moet ongeveer nog 4 cm saus in de pan staan.
Voeg dan de zure room en de garam masala toe. Weer proeven natuurlijk.
De saus moet romig maar niet te dik zijn. Als het toch te dik naar je zin is doe je er een scheutje kokend water bij.

Achchese bhojon kijie !!

Voor :4 a 5 personen.
Tijd: 90 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *