Italiaanse Groenten soep met Tortellini
Heerlijk soepje. Italiaanse Groenten soep met Tortellini
Ingredienten:
3 eetlepels olijfolie
150 gram spekjes (dobbelsteentjes)
2 teentjes knoflook
2 uien
1 courgette
1½ liter vleesbouillon
150 gram gesneden witte kool
200 gram Tortellini
1 prei
300 gram broccoli,
½ theelepel oregano
zout en vers gemalen peper
geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Bak de blokjes spek in de olijfolie in een soeppan op een laag vuurtje uit. Snipper ondertussen de uien en de knoflook.
Snijd de gewassen courgette in dobbelsteentjes. Schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan, en laat de ui en de knoflook in het achtergebleven vet glazig fruiten.
Doe de bouillon in de pan en breng het zachtjes aan de kook. Doe de courgette, kool, oregano en Tortellini in de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Snij ondertussen de broccoli en de prei klein.
Voeg de gewassen prei de broccoli en spekjes toe aan de soep en laat nog 5 minuten op een laag vuur doorkoken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Bereidingstijd: 45
Voor: 6 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Soep
Seizoen: N.V.T.
Geef een reactie