Passatelli met groene asperges

Passatelli met groene asperges

Passatelli met groene asperges

Ingredienten:
200 gr verse passatelli (= pasta)
200 gr groene asperges
100 gr rauwe ham in één plak
1 sjalotje
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
40 gr roomboter
zout, peper

Bereidingswijze:
Was de asperges en snijd ze in stukjes.
Maak het sjalotje schoon en snipper het.
Smelt 25 gr boer in een diepe koekenpan en bak het sjalotje daarin op niet te hoog vuur.
Voeg na 3 minuten de aspergestukjes toe en bak die al roerend 3 minuten mee.
Doe er een scheutje water bij en laat het geheel met een deksel op de pan zachtjes koken tot de asperges zacht zijn.
Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze is opgelost en een crèmige saus is ontstaan.
Snijd intussen de ham in stukjes en bak die in de resterende 15 gr boter op vrij hoog vuur krokant.
Kook de passatelli in een pan ruim kokend water met zout gaar en giet het in een zeef af.
Doe de pasta bij de asperges in de koekenpan en roer ook de ham erdoor.
Verdeel het gerecht over de borden.

Bereidingstijd: 35
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Pasta
Seizoen: Zomer

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Passatelli met groene asperges
Gepubliceerd op
Totale tijd
Gemiddelde waardering
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *