Lamskoteletjes met mosterdsaus

Ingredienten:
4 dl vleesfond
4 eetlepels cognac
2 theelepel Dijonmosterd
100 gram boter of margarine
12 lamskoteletjes zout, peper
1 eetlepel mosterd
aluminiumfolie

Bereidingswijze:
In steelpan fond, cognac en dijonmosterd op hoog vuur in ongeveer 10 minuten laten inkoken tot ongeveer 2 dl. Intussen lamskoteletjes bestrooien met zout en peper.
In koeken pan 75 g boter verhitten.

De lamskoteletjes in ongeveer 5 á 6 minuten rosé bakken, halverwege keren, warm houden in aluminiumfolie.
Braadvet afgieten en ingekookte fond in pan schenken. Aanbaksel losroeren en ongeveer 1 minuut op hoog vuur koken.
Pan van het vuur af halen en de mosterd en rest van boter door saus roeren

De lamskoteletjes over de borden verdelen. Saus erover scheppen.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *