Gevulde Wilde eend

Ingredienten:
· 2 wilde eenden
· 100 gr. Pruneaux
· 1 1/2 dl. rode wijn
· 1 zacht zure appel
· 2 el. Citroensap
· 2 tl kaneel of speculaaskruiden
· bloem
· paprikapoeder
· 2 el. Olie
· zout en peper

Bereidingswijze:
Vul de eenden met een mengsel van de verkleinde pruneaux, de appel in stukjes,
het citroensap en de kaneel.
Bestrijk de buitenkant met een mengsel van paprikapoeder, olie, zout en peper en
prik gaatjes in het vel.
Leg de eenden in een ovenschaal in een voorverwarmde oven (200 graden) gedurende
ongeveer 10 minuten.
Giet de wijn in de schaal en zet de oven op 180 graden, gedurende 60 minuten.
Bedruip de eenden regelmatig met het braadvocht.
Neem de eenden na de braadtijd uit de oven en maak jus door water toe te voegen aan het
braadvocht. Bind eventueel bij met gemengde bloem en voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereidingstijd: 80
Voor: 4 personen.
Bereiding: Braden (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Wild
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *