Kaassoufflé

Ingredienten:
40 gram boter
40 gram bloem
1/4 liter melk
200 gram geraspte pittige kaas
2 eieren
mespunt cayennepeper

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
4 ovenvaste schaaltjes (dariolles) inboteren en bestrooien met bloem.
In een pan de boter laten smelten en mengen met bloem om een roux te bekomen.(zie basisrecepten) Deze roux op een zacht vuurtje even laten drogen terwijl men regelmatig roert met een houten lepel.
Koude melk toevoegen en goed roeren met een garde tot het geheel kookt en goed gebonden is.
Geraspte kaas en cayennepeper erdoor roeren.
Eidooiers van de witten scheiden; de dooiers door de kaassaus roeren.
de eiwitten tot sneeuw kloppen en eveneens onder de massa spatelen.
De ovenvaste schaaltjes voor 3/4 vullen met het kaasmengsel.
In de oven plaatsen gedurende ongeveer 20 minuten tot de soufflé mooi gerezen en gebakken is.
Let op, moet voldoende gaar zijn, anders zakt de soufflé bij het uit de oven halen in.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *