Muffins met bacon en gruyère

Ingredienten:
250 gram bloem
1/4 liter melk
4 gram gedroogde gist
1 ei
4 eetlepels zonnebloemolie
150 gram bacon
100 gram geraspte gruyère

Bereidingswijze:
Bacon in smalle reepjes snijden en bakken in een eetlepel olie.
De gebakken bacon op keukenpapier laten uitdruipen.
Muffindeeg maken:
In een beslagkom de bloem doen en een kuiltje maken.
Ei losroeren met de melk en dit mengsel in het kuiltje doen, samen met gist.
Eerst met een garde, daarna met een houten lepel van binnenuit roeren om de bloem en het vocht tot een glad deeg te maken.
Bacon en gruyère eronder mengen.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Muffinvormen invetten en tot op halve hoogte vullen met beslag.
In de warme oven plaatsen gedurende 20 à 25 minuten.

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Overig
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.