Kipschnitzels met asperge champignonsalade

Ingredienten:
250 gr kipfilet (of kalkoenfilet)
100 gr champignons
200 gr groene asperges
1 takje tijm
1 eetlepel citroensap
olijfolie
zout
1 ei
vers paneermeel van brood

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in de lengte in plakken en sla de plakken voorzichtig zo plat mogelijk.
Maak de asperges schoon, snijd ze in stukjes en kook ze 10 minuten.
Laat ze uitlekken en doe de aspergestukjes in een kom.
Snijd de champignons in plakjes en schep ze door de aspergestukjes.
Maak deze salade aan met 1 1/2 eetlepel olijfolie, het citroensap, wat zout en de tijm.
Zet twee diepe borden klaar.
Klop in het ene het ei los en doe in het andere ruim paneermeel.
Haal de plakken kipfilet door het ei en daarna door het paneermeel.
Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en bak de schnitzels aan iedere kant 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn.
Zout ze, en laat ze even op keukenpapier uitlekken.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.