Krokante salade van rabarber met peultjes

Ingredienten:
250 gram peultjes
2 stengels rabarber
2 eetlepels fijne kristalsuiker
2 eetlepels vanillesuiker (Bourbonvanillesuiker)
4 blaadjes ijsbergsla
2 eetlepels notenolie
1 eetlepel frambozenazijn
1/2 eetlepel vloeibare honing

Bereidingswijze:
De peultjes schoonmaken, wassen en in licht gezouten kokend water beetgaar koken (5 a 10 minuten).
De peultjes afgieten en direct verfrissen met koud water, goed laten uitlekken.
IJsbergsla wassen, drogen en in reepjes snijden. Rabarber ontvliezen en wassen.
1,5 rabarberstengel in balkjes snijden.
In pan kristalsuiker laten smelten en hierin de rabarberbalkjes laten carameliseren zonder uiteen te laten vallen (m.a.w. geen compote maken)
Dressing maken van notenolie, frambozenazijn en honing. Schik de ijsbergsla, peultjes en gecarameliseerde rabarber netjes op de borden.
Dressing over de sla doen.
De rest van de rabarber in slierten snijden, met de vanillesuiker bestrooien en deze op en rondom de salade schikken.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koude
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Salade
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.