Roergebakken Rijst met Prei en Cashewnoten

Ingredienten:
150 gram rijst
versgemalen peper
2 dunne preien
1,5 el zonnebloemolie
75 gram cashewnoten
1 tl kerrie
100 gram geraspte Leidse kaas

Bereidingswijze:
Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd intussen de preien in smalle ringen.
Verhit een 0,5 eetlepel olie in een (braad)pan en bak de cashewnoten rondom lichtbruin en laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olie en roerbak de prei met de kerrie ca. 3 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak het geheel op hoog vuur tot de rijst door en door warm is. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en schep de cashewnoten erdoor.
Strooi vlak voor het serveren de kaas erover.

Bereidingstijd: 25
Voor: 2 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Rijst
Seizoen: Zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *