Fusilli alla Carbonara

Ingredienten:
300 gr fusilli (= spiraal pasta)
150 gr gerookt spek
3 eieren
1/8 liter slagroom
150 gr Parmezaanse kaas
50 gr boter
4 el fijngehakte peterselie
zout en peper

Bereidingswijze:
Kook de fusilli gaar.
Snijd de spek in blokjes.
Bak ze in een pan met een dikke bodem zachtjes knapperig bruin.
Klop in een kom de eieren met de slagroom, 100 gr Parmezaanse kaas en peper los.
Smelt de boter en voeg al kloppend het eiermengsel toe en blijf kloppen tot de eimassa bindt.
Giet de fusilli af en roer er de saus en de spekjes door.
Verdeel de fusilli over 4 borden.
Garneer dit met de peterselie.
Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Pasta
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *