lamsrack

Perfect gebakken Lamsrack

Er zijn denk ik net zoveel manieren van lamsrack bereiden zijn als dat er koks zijn. Puntje bij paaltje komt het er altijd op neer dat om een perfect gebakken lamsrack te krijgen je het lamsrack nooit te heet mag maken.
Dit omdat het anders taai word. Het was trouwens al een flinke tijd geleden voor meneer en mevrouw Proeven dat ze een lamsrack hadden bereid.
Eerst maar eens op zoek naar goed vlees. De Lindenhoff in Baambrugge had prachtig lamsvlees liggen van eigen kweek zeg maar. En zoals mijn schoonzus dan altijd zegt.. “Blind Pinnen”, want
je schrikt toch wel een klein beetje van de prijs van een halve kilo biologisch lamsrack.

lamsrack-vacuum
Dan denk ik dan maar.. als het maar goed smaakt maakt het me niet zoveel uit.. en geloof me dat deed het. Supermals zacht vlees.. mits goed bereid natuurlijk.

Ingrediënten:

  • 1 lamsrack van tenminste 7 a 8 ribben
  • peper
  • zout
  • boter en olijf olie

Bereidingswijze:
Je kan de slager vragen je lamsrack al schoon te maken, maar je kan het natuurlijk ook zelf doen.
Als je een lamsrack koopt ziet het er niet al te mooi uit. Een paar ribben met vlees en daarom heen flink wat vet.
Dat vet kan je een beetje eraf snijden, maar doet niets af aan de smaak als je besluit het te laten zitten. Het ziet er alleen wat mooier uit.
Denk er wel om dat je zeker niet al het vet wegsnijd. Het vet beschermt ook het vlees tijdens het bakken.lamsrack-vet-weg

Op de ribben zit een vlies dat je wel moet verwijderen omdat na het bakken heel hard word. Maak een klein sneetje op een botje en probeer dan het vlies met je vingers beet te krijgen.
Trek nu voorzichtig het vlies van het gehele rack af, maar doe dit voorzichtig. Het lamsvlees is over het algemeen zo zacht dat de kans bestaat dat je het vlees meetrekt of lostrekt van het bot.

Voordat je het lam gaat bakken moet je zorgen dat het op kamertemperatuur is. En ja ik bedoel ook echt kamer temperatuur. 20 graden is een prima temperatuur.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zout en peper het lamsrack goed. Doe de boter en olie in een ovenvaste pan het laat dit heet worden.
Bak het rack aan de vet kant en onderkant goed aan totdat het lekker bruin is. Niet te lang, het moet alleen maar bruin worden.
Steek nu een oventhermometer in het dikste stuk van het vlees van de zijkant. Zorg dat de thermometer goed in het midden van het rack komt te zitten.
Zet het rack in de pan in de oven.
In ongeveer 15 minuten zal het vlees zo rond de 52 graden zitten.
Dan is het tijd de pan weer uit de oven te halen en deze 5 minuten te laten rusten met aluminium folie erover. Het zal nu een beetje nagaren en het vlees zal dan tussen de 55 en 58 graden komen.

Snijd het rack in mooi porties en serveer direct met de groenten.
Wij hebben als begeleiding van het lam gekozen voor oerwortels met honing en tijm uit de oven.
Eet smakelijk.

Perfect gebakken Lamsrack

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Perfect gebakken Lamsrack
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
2.51star1star1stargraygray Based on 25 Review(s)

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *