kelly bronze kalkoen

Kelly Bronze Kalkoen

De Kelly Bronze Kalkoen.

Ik weet het wie gaat er nu een verhaal over een kerst gerecht schrijven eind april. Het kwam gewoon in me op, dus bij deze het verhaal over de Kelly Bronze Kalkoen.
Dit verhaal begint ergens Oktober 2010:

Kelly Bronze klaar om te gaan
Wat gaan we dit jaar eten met de kerst, ja idee.. dat had ik nog nooit gedaan, een kalkoen bereiden met de kerst op traditionele wijze. Dat betekend gewoon in de oven 😎 .

Als je ons een beetje kent dan weet je dat we dan een zoektocht starten naar de beste kalkoen die er te vinden is in de culinaire wereld. Dat bleek eigenlijk heel eenvoudig, waar we ook zochten en keken. Altijd kwam weer dezelfde kalkoen boven… de Kelly Bronze kalkoen.
Bestellen dus… damn..wat schets onze verbazing… te laat.. MY GOD daar moet je vroeg bij zijn zeg. Jammer  dan maar een jaartje opschuiven.

Juni 2011:
We bestellen onze kalkoen voor 6 personen. Krijgen we een mailtje terug van de Kelly Bronze dat we onze kalkoen de 23ste december kunnen ophalen, maar waarom we eigenlijk zo vroeg bestellen ??. als je nu denkt wat hoor ik.. dat is het geluid van een brekende klomp.

December 2011.. eindelijk
Ik heb de Kelly Bronze kalkoen opgehaald bij een biologische slager in de buurt. Deze zit mooi verpakt in een doos met daarbij een oven thermometer en een uitstekende gebruiksaanwijzing zal ik maar zeggen. Ook de nieren,lever,hart en de nek zitten netjes vacuum verpakt erbij.

Ruim 6 uur van te voren de kalkoen uit de koeling gehaald zodat ie rustig op temperatuur kan komen. Een ui in stukken in de holte gedaan. Wat rozemarijn, de ingewanden en thijm in de braadslee.
Kelly Bronze in de braadslee
Volgens de instructie de kalkoen in de oven gedaan en zelfs 15 minuten langer dan aangegeven. Als ik hem aansnijdt zie ik toch nog steeds weliswaar op het bot wat bloed. Dus toch nog niet door en door gaar. De borst en de poten zijn wel uistekend. Het vlees is erg mooi gelijkmatig van structuur en inderdaad abslouut niet droog. Heerlijk van gegeten.
Natuurlijk hadden we veel te veel, maar er is vrijwel niets verloren gegaan. Ik heb het overgebleven vlees de volgende dag in een salade verwerkt en van de botten en het vel heb ik een boullion getrokken, waar we nog een aantal keer een heerlijk soep van hebben gemaakt. De kleine restantjes zijn verdeeld onder de katten hier in huis. Zelfs de doos heb ik een nieuwe bestemming gegeven. Die heb ik enigzins verbouwd en dient als beschermhoes voor de broodbak / pizzasteen die mevrouw proeven met de kerst van deze kerstman kreeg.

Bouillon van Kelly Bronze

Hieronder heb ik de filmpjes die Kelly Bronze op het web heeft staan gezet zodat je een goed idee krijgt over het hoe en wat bij het bereiden van een kalkoen.

Kelly Bronze Kalkoen

Deel 1:

Deel 2:

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Kelly Bronze Kalkoen
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *