Provençaalse Lamsschouder

Ingredienten:
1 lamsschouder met been van ± 1 kg
zout, grofgemalen peper
100 g boter
enkele teentjes knoflook
tijm
rozemarijn
basilicum
bouillon

Bereidingswijze:
De lamsschouder is een plat stuk vlees, waaruit een stuk bot steekt (de voorpoot). Dit moet er vooral in blijven, het bot geeft juist een extra volle smaak.
Maak met een scherp mesje enkele inkepingen in het vlees en steek er een in de lengte gehalveerd knoflookteentje in. De hoeveelheid wordt aan eigen smaak overgelaten.
Wrijf dan het vlees in met zout, grofgemalen peper en de gedroogde kruiden. Braad het stuk vlees in de braadpan in hete boter snel aan alle kanten aan. Leg het dan in de braadslede met de braadboter.
Omwikkel het bot met aluminiumfolie en laat de schouder in een goed voorverwarmde, maar vooral niet te hete oven zachtjes gaar sudderen.
Bedruip het vlees van tijd tot tijd. Reken op ± 1½ uur. Neem het vlees dan uit de braadslede, giet er wat van het vet af en maak de jus af met een neutrale bouillon die u klaar hebt staan.

Bereidingstijd: 120
Voor: personen.
Bereiding: Braden (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Franse
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.