roerei met gerookte zalm

Roerei met gerookte zalm op witbrood of croissant

Roerei met gerookte zalm op witbrood of croissant

Roerei met gerookte zalm op witbrood of croissant

Roerei met gerookte zalm op witbrood of croissant

Ingredienten:

250 gr (zelf ) Gerookte zalm, 1/2 dl culinair room, 20 gr boter, 8 middelgrote eieren, Peper en Zout, 8 sneetjes witbrood of 4 croissants, Peterselie.

*Zie de Zelf gerookte tonijn hoe je vis rookt

Bereidingswijze:
Snijd de zalm fijn, doe dit in een kom en roer de room erdoor. Laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Klop de eieren in een kom met peper en zout los. Smelt in 2 pannen de boter en laat het over de bodem uitvloeien.

Verdeel de eieren over de pannen en zet het gas iets hoger en roer met een spatel het eimengsel heen en weer. Voeg na 1 minuut het zalmmengsel toe. Blijf roeren tot bijna al het vocht verdwenen is. Zet het gas uit en blijf roeren tot de massa gestold is.

Voeg eventueel nog wat peper en zout toe voor de smaak.

Bereidingstijd: 30
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken
Gang: Voorgerecht
Keuken: Overig
Type: Ei
Seizoen: n.v.t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *