Salsa Kippendijen

Ingredienten:
2-3 ontbeende kippendijen (of kipkotelletten) per persoon (afhankelijk van de grootte)
4-8 bananenbladeren (afhankelijk van de kip)
gehakte uien en gepelde teentjes knoflook
kerriepoeder naar smaak
ruim water met zout
sambal oelek naar smaak

Bereidingswijze:
Snijd de kip in blokjes van 3 x 3 cm
Kook de kip ca. 10 minuten voor en laat het kippenvlees dan uitlekken
Kruid met een salsa van de kerrie, de ui, de knoflook, zout en sambal
Laat deze marinade 1 uur in de kip trekken
Schep daarna een gedeelte van het kipmengsel op een bananenblad
Vouw tot een pakketje of zakje
Rooster de kip op de warme barbecue of grill

Bereidingstijd: 120
Voor: 0 personen.
Bereiding: Grillen (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Gevogelte
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *