Lamskoteletten met Pilaff

Ingredienten:
8 lamskoteletten
2 wortelen
2 uien
2 takken selderij
3 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 glas droge witte wijn
1/2 blokje runderbouillon
2 eetl olijfolie
bloem
boter
kruiden: 1 theelepel rozemarijn 1 theelepel marjolein 1 theelepel tijm 1 theelepel basilicum 2 eetl peterselie peper, zout
Pilaff-rijst: 200 g rijst 40 g boter (20g + 20 g) 50 g ui bouquet garni zout 4 dl kippenbouillon

Bereidingswijze:
Haal de lamskoteletten door de bloem (doe de bloem in een zak met de koteletjes, dan dooreenschudden) laat 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel boter heet worden in een braadpan bak de koteletten aan beide zijde goudbruin (1 a 2 min. aan elke zijde) kruid met rozemarijn, peper en zout laat in een andere pan 2 eetlepels boter smelten sueer er de fijngesneden ui in voeg na 1 minuut de fijngesneden wortelen toe voeg dan de fijngesneden selder en de uitgeperste teentjes knoflook erbij kruid met peper en zout en laat 10 min. zachtjes stoven doe de gestoofde groenten in een brede ovenschotel schik er de lamskoteletten op, indien mogelijk naast elkaar kruid met 1 theelepel basilicum, 1 theelepel tijm en 1 theelepel marjolein meng 1 glas witte wijn, ? blokje verbrokkeId runderbouillon en 1 eetlepel peterselie met de uitgelekte en in stukken gesneden gepelde tomaten (geen sap!) verdeel dit mengsel over het vlees dek de schotel af (aluminiumfolie) zet in een voorverwarmde oven van 180C neem na 25min. het deksel (of de aluminiumfolie) weg en laat nog 5 a 10 min.verder bakken
Pilaff rijst de ui fijn snijden de boter smelten de gehakte ui toevoegen en mengen ongeveer 2 min. laten stoven zonder te laten kleuren de gespoelde rijst toevoegen en mengen kippenbouillon en bouquet garni toevoegen kruiden met zout de kookpan afsluiten en gedurende 15 a 25 min. zachtjes laten gaarkoken (de gaartijd is afhankelijk van de gebruikte rijstsoort) als de rijst gaar is de bouquet garni verwijderen en enkele ogenblikken laten rusten de aan elkaar hangende rijstkorrels losmaken en gelijktijdig hoeveboter doorroeren
Presentatie: de rijst in ingeboterde vuurvaste timbaaltjes brengen (goed aandrukken ) en onmiddellijk omstorten op de borden vlees ernaast schikken overstrooien met peterselie

Bereidingstijd: 60
Voor: 6 personen.
Bereiding: Bakken (pan)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands
Type: Vlees
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *