Aubergine schotel

Ingredienten:
olijfolie
3 teentjes knoflook
2 uien
2 blikken gepelde tomaten
1 groentebouillonblokje
oregano
peper
2 grote aubergines
zout
250 gram geraspte mozarella
parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Verhit olijfolie in een hapjespan. Snipper de uien en bak ze glazig met
de knoflook in de olie. Snijd de gepelde tomaten in grove stukken in de pan en voeg al het sap uit het blik toe. Voeg het bouillonblokje toe en de peper. De saus kan eventueel op smaak worden gebracht met wat zout, maar pas op want de parmezaanse kaas in het gerecht geeft ook al een scherpe smaak. Breng de saus aan de kook en laat deze op een laag vuur indikken/inkoken tot een dikke saus. Af en toe roeren. Snijd de aubergines in plakken van circa 1 cm. Bestrooi de plakken met zout en leg ze op keuken papier. Dep na ongeveer twee minuten de zout en het vocht van de plakken.

Neem een ovenschaal die groot genoeg is om twee lagen aubergine plakken te creëren. Smeer een dunne laag saus op de bodem en bedek deze met 1 laag aubergine plakken. Schenk hierover de helft van de overige saus. Strooi hierover een flinke laag mozarella kaas en daarover weer parmezaan (niet te zuinig). Leg hierop weer een laag aubergine, saus, mozarela en parmezaanse kaas. Zet de schotel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Bereidingstijd: 20
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Type: Zuivel
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.