Spaanse lamsstoofpot

Ingredienten:
600 gr lamsschouder
1 rode en 1 groene paprika
1-2 teentjes knoflook
500 gr sperzieboontjes
1 aubergine
1 ui
enkele lepels olie
1 glas witte wijn
zout, peper
1 flinke theelepel paprikapoeder
2 tomaten
4 grote aardappelen

Bereidingswijze:
Snijd het vlees in grote dobbelstenen en wrijf het in met zout en peper.
Verwarm de olie en bak het vlees snel aan alle kanten aan.
Strooi er de gesnipperde ui en knoflook tussen en laat even verder bakken.
Voeg er dan de in dunne ringen gesneden paprika’s, de in stukjes gesneden sperzieboontjes en de in blokjes gesneden
aubergine bij.
Schep nog even om en laat enkele minuten verder bakken.
Voeg er dan de in plakken gesneden aardappelen bij en strooi er paprikapoeder over (eventueel wat scherpe rode peper).
Leg er tenslotte de gepelde en in plakken gesneden tomaten op
en giet er de voorverwarmde wijn over.
Dek de pan af, zet hem in een goed voorverwarmde oven van 180 gr en laat het gerecht daarin zachtjes in een klein uurtje
gaar worden.
Serveer met peterselie bestrooid.

Bereidingstijd: 75
Voor: 4 personen.
Bereiding: Bakken (oven)
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Type: Vlees
Seizoen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *