Struisvogel Risotto

Ingredienten:
1 winterpeen, 1 ui, 4 takjes verse selderie, 2 eetlepels olijfolie, 400g risotto rijst, 300ml droge witte, 1 liter rundvleesbouillon, 250g paddestoelenmix, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels boter, 400g struisvogel biefstuk

Bereidingswijze:
Schil de winterpeen en snij deze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Was, verwijder de stelen van de selderie en hak de selderie fijn. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de winterpeen en de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak de rijst in ca. 3 minuten glazig. Voeg de wijn toe aan de rijst en laat de wijn op een hoog vuur verdampen. Voeg de selderie en de bouillon, beetje bij beetje toe aan de rijst. laat de rijst in ca. 25 minuten gaar worden. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in plakjes. Schep de paddestoelen de laatste 10 minuten daar de rijst. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de struisvogel aan beide kanten rosé. Snij de struisvogel in schuine plakken en serveer het op de risotto

Bereidingstijd: 60
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.