Kokosrisotto met linzen en zoete aardappel

Ingredienten:
1 eetlepel plantaardige olie
1 fijngehakte ui
4 teentjes knoflook
1 prei in ringen
1 schoongemaakte rode paprika in stukjes
100 g shii-takes
250 g risottorijst
100 g Du Puy-linzen
8 dl groentebouillon
4 dl kokosmelk
1 dl gezeefde tomaten
2 eetlepels komijnpoeder
1 eetlepel korianderpoeder
1 middelgrote, geschilde zoete aardappel (bataat) in stukjes
50 g grofgehakte pinda’s

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui hierin kort.
Knijp er de teentjes knoflook boven uit, voeg de ringetjes prei en stukjes paprika toe en roerbak nog even.
Snijd de shii-takes in twee of drie stukken en voeg ze toe, samen met de rijst en linzen.
Roer goed door elkaar en voeg de groentebouillon en kokosmelk toe.
Breng aan de kook en voeg dan de gezeefde tomaten, het komijnpoeder en korianderpoeder toe.
Laat het mengsel zonder deksel op laag vuur ongeveer 20 minuten koken.
Voeg de zoete aardappel toe en zorg dat de stukjes onder staan.
Laat nog 5-10 minuten koken tot de aardappel en de linzen zacht zijn.
Rooster de grofgehakte pinda’s in een droge koekenpan en strooi ze voor het opdienen over de risotto.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

About the author: Mnr Proeven

Leave a Reply

Your email address will not be published.