Kerrierisotto met gevulde champignons

Ingredienten:
4 eetlepels olie
1 fijngehakte ui
1/2 eetlepel kerriepoeder
1 kruidenbouillontablet
400 gr risottorijst
1 dl witte wijn
12 grote champignons, steeltjes erafgesneden
60 gr zachte boter
4 fijngehakte takjes peterselie
de blaadjes van 3 takjes tijm
2 eetlepels fijngehakt amandelschaafsel
peper, zout
boter om in te vetten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de helft van de ui met de kerrie en het bouillontablet ± 2 minuten.
Voeg de rijst toe en fruit hem glazig.
Voeg de wijn toe en kook de risotto verder gaar met de hoeveelheid vocht volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de rest van de ui en de fijngesneden champignonsteeltjes 3 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel in de champignonhoedjes.
Meng de boter met de peterselie, de tijm, het amandelschaafsel en peper en zout.
Leg op elke champignon een beetje van de kruidenboter en bak de champignons in de oven op een ingevette bakplaat in 10 minuten gaar.
Schep de risotto op de borden en verdeel de gevulde champignons eromheen.
Lekker met geraspte kaas en broccoli.

Bereidingstijd: 45
Voor: 4 personen.
Bereiding: Koken
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *