Sushi (zelfgemaakt)

Ingredienten:
Voor 12 sushi: 2 kopjes sushi-rijst, 3 kopjes water, 5 eetlepels rijstazijn, 4 afgestreken eetlepels basterdsuiker, zout, 6 vellen nori diagonaal gehalveerd, vulling: 1 stukken komkommer van 5cm elk, in reepjes gesneden, 24 kreeftgarnalen, 12 kleine groene asperges, 10 min. gekookt, 12 plakjes gemarineerde roze gember, enkele sprietjes bieslook, wasabi (mierikswortelpasta).

Bereidingswijze:
Week de rijst een uur in ruim koud water, spoel goed af Zet de rijst met het afgepaste water op en breng aan de kook, draai het vuur laag en laat sudderen tot de rijst gaar is en al het water opgenomen is (10-15 min.) Laat even afkoelen en meng dat azijn, suiker en zout door de rijst Leg de norivellen plat op een houten plank, verdeel er de ingredienten over in puntvorm en rol ze op tot puntzakjes. Steek eventueel een cocktailprikkertje in de zijnaad Meteen opeten met wasabi en sojasaus.

Bereidingstijd: 30
Voor: 4 personen.
Bereiding: Overig
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Type: Rijst
Seizoen: N.V.T.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *